LISÄARVOA TUOVA OSAAMINEN

Mitä VAE käytännössä tarjoaa?

Tutustu esimerkkeihin ESABin VAE-tiimin aikaansaamista hyödyistä napsauttamalla otsikoita.

Asiakas:

GKN Wheels, Tanska

Avaintuote:

Raskaan kuljetuskaluston vanteet

 

Vanteet hitsataan kahdella MIG/MAG-robottiasemalla, joihin sisältyy viisi hitsausrobottia ja kaksi puoliautomaattista jauhekaarihitsausasemaa, joissa on kahdeksan yksittäistä hitsauspäätä. Menetelmänä käytetään MIG/MAG- tai jauhekaarihitsausta tyypistä, mallista ja tuotantomäärästä riippuen.

 

VAE-tiimin tavoite:

ESAB pyrki parantamaan käytössä olevien viiden robotin tuottavuutta. Tavoitteeksi asetettiin vähintään 100 cm:n hitsausnopeus noin 5 mm:n paksuisella pienahitsillä. 

 

Ratkaisu:

Paras tuottavuus saavutettiin kahdella Origo™ Mig 6502c -koneella ja 1,6 mm:n AristoRod®-langalla. GKN:n laatuvaatimusten täyttämiseksi käytimme tandem-hitsausmenetelmää ja laser-railonseurantaa. 

 

Tulokset

ESABin hitsausratkaisulla onnistuttiin parantamaan hitsausnopeutta 50:stä 100:aan cm/min, jolloin hitsiaineentuotto nousi vastaavasti 9:stä 16:een kg/h. Muita tuottavuuteen ja kannattavuuteen liittyviä parannuksia olivat:

  • Viiden hitsausrobotin yhteiskapasiteetti parani noin 30 %
  • Potentiaalinen lisäys tuotantokapasiteetissa vuositasolla: 52 800 vannetta
  • Jos GKN myy vanteita tuotannon tehostamisen seurauksena 37 500 kpl enemmän, hitsausinvestoinnin takaisinmaksuaika on alle viisi kuukautta.
x

x

Loading..