ROBUST FEED U82 -LANGANSYÖTTÖLAITE ON VERRATON YHDISTELMÄ EDISTYNYTTÄ PROSESSIN HALLINTAA JA ÄÄRIMMÄISTÄ KESTÄVYYTTÄ

23.08.2021

Robust Feed tarjoaa myös Red Dot Award -palkittua ergonomiaa ja helppokäyttöisyyttä.

ESAB on tuonut markkinoille Robust Feed U82 -langansyöttölaitteen. Se sisältää täyden valikoiman edistyneitä prosessinhallintatoimintoja, jotka auttavat käyttäjiä parantamaan kilpailukykyään yhdenmukaisella hitsauslaadulla ja ulkonäöllä, käsittelemään työvoiman taito-ongelmia, tehostamaan tuotantoa ja vähentämään käyttökustannuksia kasvattamalla käyttöaikaa. Syöttölaitte soveltuu 200 ja 300 mm:n lankakeloille, ja se on tarkoitettu toimimaan ESABin Aristo® 500ix ja Aristo Mig 4004i Pulse MIG/MAG-, pulssi-MIG-, täytelanka- ja TIG-hitsaus- sekä hiilikaaritalttausvirtalähteiden kanssa.

Robust Feed U82 yhdistää kannettavan, koteloidun langansyöttölaitteen erinomaisen kestävyyden ja täsmällisen langansyötön sekä pajatyyppisen langansyöttölaitteen ohjauksen. Sen PreciDrive-langansyöttöjärjestelmä mahdollistaa paremmat valokaaren sytytykset ja sammutukset , ja siinä on 4-pyöräinen vetojärjestelmä. Halkaisijaltaan suurissa (38 mm) vetorullissa on suurempi pitoalue, ja ne kohdistavat enemmän työntövoimaa puristamatta pehmeäytimisiä ja alumiinisia lankoja, mikä on syöttöongelmien yleinen syy. Se toimii jopa 2,0 mm:n umpilangoilla ja 2,4 mm:n täytelangoilla ja syöttää lankaa 0,8–25,0 m/min nopeudella.

”Edistyneimmällä ohjauspaneelillamme varustetun Robust Feed U82:n ansiosta kaikkien alojen käyttäjät pääsevät hyötymään Robust Feedin ainutlaatuisesta tuottavuudesta, luotettavuudesta ja kestävyydestä”, sanoo Arne Lagerkvist, Global Product Manager – Heavy Industrial Welding Equipment, ESAB. ”Tämä syöttölaite mahdollistaa lisäksi ESABin eksklusiivisen modifioidun pulssitetun SuperPulse-kuumakaariprosessin. SuperPulsessa yhdistyy perinteinen pulssitettu aaltomuoto ja toinen aaltomuoto tai prosessi, millä saavutetaan tiettyjä tavoitteita hitsattaessa alumiinia tai ruostumatonta terästä.”
SuperPulse-prosessiyhdistelmät sisältävät seuraavat:

  • Pulssi-MIG/lyhytkaarihitsaus, mikä maksimoi lämmönsyötön hallinnan hitsattaessa ohuita osia ja juuripalkoa.
  • Pulssi-MIG/pulssi-TIG, joka on suunniteltu vähintään 1,6 mm:n paksuisten materiaalien hitsaukseen tarkalla lämmönsyötön hallinnalla, palkoprofiililla, palon ulkonäöllä ja hitsausnopeudella.
  • Kuumakaariprosessi/pulssi-MIG, mikä mahdollistaa suuremman tuottavuuden paksummissa osioissa samalla kun se säilyttää mahdollisuuden hitsata pystysuunnassa ilman vaaputusta, mikä vähentää käyttäjän uupumusta.

Äärimmäistä hallintaa
Robust Feed U82:lla käyttäjät voivat asettaa rajoja jännitteelle ja virralle, jotta käyttäjät eivät voi poiketa asetetusta hitsausohjeesta. Lisäksi, kun hitsausasetukset on valittu, ohjain voidaan lukita, mikä estää luvattomia henkilöitä muuttamasta niitä. Muihin laatutoimintoihin sisältyy viimeisen 99 hitsin tietojen tallentaminen, sellaisten tuotantotilastojen kuin valokaariaika ja käytetyn langan määrä seuranta ja tilastojen ja menettelyjen vienti USB-yhteydellä.

Robust Feed U82:lla käyttäjät voivat luoda synergialinjoja tai valita 259 tehdasohjelmoidusta synergialinjasta teräkselle, ruostumattomalle teräkselle, alumiinille ja NiCrMo-seoksille käyttäen MIG-, pulssi-MIG- tai SuperPulse™-prosesseja. Valmiiksi ohjelmoidut synergialinjat nopeuttavat asetuksia, sillä niiden asetukset on optimoitu langan tyypille ja halkaisijalle, suojakaasulle ja valitulle prosessille. Kuhunkin synergialinjaan liittyviä tietoja voidaan hienosäätää ja sitten tallentaa, ja U82 voi tallentaa jopa 255 hitsausohjelmaa.

Pulssi-MIG-synergialinjat voivat säästää tuntikaupalla prosessikehittelyaikaa. Aloittaakseen pulssihitsauksen käyttäjän tarvitsee vain valita synergialinja. Järjestelmä hallitsee valokaarta optimaalisen dynaamisesti pitääkseen tunkeuman ja hitsauspalon ulkonäön yhdenmukaisena kompensoimalla automaattisesti valokaaren pituuden ja langansyöttönopeuden vaihtelua. Käyttäjät voivat tarvittaessa käyttää langansyöttölaitteen nopeussäädintä hienosäätääkseen valokaarta, ja kaikki pulssiasetukset säädetään automaattisesti.

Robust Feed U82 sisältää kaikki vakio-ohjaimet sekä Qsetin ja SCT:n (oikosulkuliitäntä). Qset – eli pika-asetus – optimoi lyhytkaaren asennetulle kaasu/lankayhdistelmälle. Kun on hitsattu muutama sekunti, järjestelmä mukauttaa hitsausarvot vastaamaan käyttäjän hitsaustyyliä mm. kompensoimalla virtasuuttimen ja työkappaleen etäisyyden ja poltinkulman vaihtelut (mm. käyttäjän hitsatessa kulmien ympäri). Näin käyttäjä voi keskittyä polttimen mekaniikkaan sen sijaan, että hänen tarvitsisi olla huolissaan arvojen oikeellisuudesta. SCT-teknologia teroittaa MIG-umpilangan kärjen hitsin lopussa parantaakseen seuraavaa valokaaren sytytystä, vähentääkseen roiskeita ja pienentääkseen poimujen mahdollisuutta. SCT-tekniikka eliminoi samalla sen, että käyttäjän olisi leikattava lanka.

Robust Feed U82:n takana on 50 mm:n OK-liitäntä puikkohitsaukselle ja talttauspolttimelle, ja kun laitteeseen yhdistetään Aristo 500ix -virtalähde, käyttäjät voivat valita talttaustilan langansyöttölaitteesta, mikä eliminoi tarpeen palata virtalähteen luokse asettamaan prosessitilan tai vaihtamaan kaapelit talttausta varten. Lisäksi Aristo/Robust Feed U82 yhdistelmätalttaa CV-lähdöllä. CV takaa jouhevamman talttaustuloksen, koska järjestelmä säätää lähtövirtaa ylläpitääkseen määritetyn jännitteen hiilen ja työkappaleen välisen etäisyyden vaihdellessa.

Palkittu
Tuotesuunnittelun arvostetun Red Dot Award -palkinnon voittanut Robust Feed parantaa ergonomiaa. Keskikahvasta kannettaessa se lepää mukavasti käyttäjän kylkeä vasten pitempiä matkoja kävellessä. Lähempänä hitsauspaikkaa sitä on helppo kantaa tikkailla ja ahtaissa paikoissa ja välittää henkilöltä toiselle etu- ja takakahvoista.

Robust Feed U82 tarjoaa IP23-mallien suojausluokituksen (muilla malleilla on IP44-luokitus). Täysin suljettu langansyöttötila suojelee lankaa roiskeilta, pölyltä ja muilta saasteilta. Langansyöttöosaston sisällä on lisävarusteena saatava lämmitin, joka poistaa kosteuden säilyttäen langan eheyden- Lisäksi kaksiseinäisessä rakenteessa on iskuja ja hankausta kestäviä vyöhykkeitä. Ohjaus-, virta- ja kaasukaapeliliitännät ovat suojassa kotelon sisällä, ja luotettava vedonpoistin poistaa kaapelista vedon.

Robust Feed -sarjaan kuuluvat myös Robust Feed Pro, Robust Feed Pulse ja Robust Feed U6 -mallit. Kohdemarkkinoita ovat mm. perinteiset kannettavan langansyöttölaitteen käyttökohteet laivanrakennuksessa, rakennusteollisuudessa, offshore-teollisuudessa, junanvaunujen valmistuksessa ja raskaassa huoltoteollisuudessa sekä käyttäjät rakenneteräksen, säiliöiden, alusten, perävaunujen, liikkuvan laitteiston ja yleisvalmistuksen alueilla.

”Hiontapölyn, lian ja fyysisten iskujen ansiosta työpajaympäristö voi olla äärimmäisen vaativa”, sanoo Lagerkvist. ”Robust Feedin kestävyys voi parantaa käyttöaikaa kaikissa kohteissa, kun taas PreciDrive-langanvetojärjestelmä ylläpitää täsmällisen langansyöttötuloksen yhdenmukaisen hitsauslaadun tukemiseksi.”

ESAB_RobustFeed_Pulse-U6-U82-water_R3QT_RD_Tweco_web)

 

ESAB Robust Feed U82 tarjoaa edistyneitä prosessinhallintatoimintoja, jotka parantavat hitsauslaatua, pitävät huolen työvoiman taito-ongelmista, kasvattavat tuotantoa ja pienentävät käyttökustannuksia.

 

x

x

Loading..