YKSI HITSAAJA PYSYY NYT KAIKKEEN: ESAB REBEL™ EMP 205ic AC/DC KATTAA  KAIKKI HITSAUSPROSESSIT TINKIMÄTTÄ SUORITUSKYVYSTÄ

17.07.2020

ESAB Welding & Cutting Products on tuonut markkinoille Rebel™ EMP 205ic AC/DC -hitsauskoneen, maailman ensimmäisen todellisen kaikki menetelmät kattavan, kannettavan, invertteripohjaisen hitsausjärjestelmän. Rebel EMP 205ic AC/DC:llä käyttäjät voivat TIG-hitsata niin vaihto- kuin tasavirralla, käyttää korkeaa taajuutta (HF) kontaktittomaan TIG-valokaaren sytytykseen, MIG-hitsata umpilangoilla (teräs, ruostumaton teräs tai alumiini), kaasusuojatuilla ja itsesuojatuilla täytelangoilla sekä hitsata puikoilla.

Tätä laitetta suunnitellessaan ESAB lisäsi AC TIG -ominaisuuden samalla kun säilytti kaikki edut, joita käyttäjät odottavat Rebel-monimenetelmähitsauskoneilta. Näihin kuuluu sMIG (”smart MIG”) -teknologia, joustava verkkojännite, kompakti koko, kannettavuus (laite painaa 25,5 kg), viisikahvaiset nostokohdat, värillinen TFT LCD-käyttöliittymä sekä vankka teräskotelo. ESAB lisäsi kaksi magneettiventtiiliä, jotta käyttäjät voivat käyttää samanaikaisesti erilaisia laitteeseen kytkettyjä kaasupulloja; he voivat vaihtaa helposti TIG- ja MIG/MAG-toimintojen välillä tarvitsematta irrottaa pistoolia tai kaasuletkuja.

Käyttäjät voivat hitsata jopa 6 mm:n paksuista materiaalia yhdellä hitsillä ja luottaa vakaaseen valokaareen koko tehoalueella. Laitteen maksimiteho on 235 A / 26 V MIG/täytelankahitsauksessa, 180 A / 27,2 V puikkohitsauksessa ja 205 A / 18,2 V TIG-hitsauksessa. 

”ESAB on viimeistellyt monimenetelmähitsikoneen”, sanoo Dane Windsor, Global Product Manager – Light Industrial Products. ”Muun merkkiset monimenetelmäkoneet eivät kykene AC TIG ja MIG-hitsaukseen samalla virtalähteellä, tai ne tinkivät valokaaren suorituskyvystä yhdessä tai useammassa prosessissa monimenetelmämahdollisuutta toteuttaessaan. Ainutlaatuisen Rebel 205 AC/DC:n suorituskyky on huippuluokkaa kaikilla menetelmillä, jotka on nyt kätevästi yhdessä koneessa.”

Windsor mainitsee, että ESABin asiakastutkimuksessa käyttäjät kertoivat, etteivät he missään tapauksessa halua AC TIG -menetelmää, jos se merkitsee valokaaren suorituskyvystä tinkimistä. 

”Käyttäjät halusivat, että lisäämme täyden TIG-AC-toiminnallisuuden samaan Rebel-koneeseen, ja me mahdollistimme sen”, sanoo Windsor. Hän kertoo, että muut monimenetelmäkoneet tinkivät suorituskyvystä yhdessä tai useammassa prosessissa, erityisesti selluloosapuikoilla. ESAB suosittelee vertailemaan hitsauskoneita rinnakkain ja uskoo, että Rebel tarjoaa ehdottomasti parhaan kokemuksen kaikkien taitotasojen hitsaajille.

Verkkojännitteen toleranssi

Rebel 205ic AC/DC toimii moitteettomasti millä tahansa jännitteellä koko 90–270 V:n verkkojännitealueella. Kun käytät generaattoria, sen tehon tulisi olla yli 7 kVA.

”Rebel 205ic:n käyttäjät haluavat mennä minne tahansa ja hitsata mitä tahansa”, sanoo Windsor. ”Usean jännitteen ottoteho mahdollistaa käytön erilaisissa paikoissa.

Windsor huomauttaa myös, että Rebel 205ic sietää verkkojännitteen heilahtelua paremmin kuin mikään muu saman luokan hitsauskone. Jopa ”likaisella virralla” tai ylimääräisen kuorman (kuten hiomakoneen tai kompressorin) kytkeytyessä yllättäen virtapiiriin Rebel 205ic pitää hitsaustehon muuttumattomana.

Kaiken kattavat TIG-säädöt

Rebel 205ic AC/DC auttaa käyttäjiä saavuttamaan paremmat tulokset tarjoamalla sellaiset edistyneet TIG-säädöt, joita tavallisesti löytyy vain teollisuustason laitteista. TFT LCD -värikäyttöliittymästä käyttäjät voivat säätää

  • AC-aaltotasapainoa 60–90 % elektronegatiiviselle (EN). Suurempi EN parantaa tunkeumaa, ja pienempi EN puhdistaa tehokkaammin poistamalla alumiinioksidia.
  • AC-taajuutta välillä 25–400 Hz. Korkeammat taajuudet tekevät valokaaresta kapeamman ja voimakkaamman, mikä auttaa ohjaamaan valokaaren sauman juureen pienahitseissä. Samalla se kaventaa palkoa ja kasvattaa tunkeumaa ja hitsausnopeutta.
  • Pulssi-DC-TIG:iä välillä 0,1–500 Hz. Ruostumatonta terästä käyttävät valmistajat ja ohuiden metallien tai muiden lämpöherkkien kohteiden kanssa työskentelevät käyttävät pulssi-DC-TIG:iä hallitakseen lämmöntuontia, kaventaakseen hitsauspalkoprofiilia ja kasvattaakseen hitsausnopeutta. Matala taajuus, kuten 1 Hz, toimii metronomin tavoin, jotta hitsaajat voisivat saavuttaa hyvän tahdin lisäaineen lisäämiselle.
  • Amplitudin offset. Säädä joko EN- tai EP-virtaa hallitaksesi työkappaleeseen siirtyvää energiaa ja puhdistustoimintoa. EN:n säätäminen suuntaa työkappaleeseen enemmän energiaa ja poistaa lämpöä elektrodista, jotta saadaan kapeampi palko, parannetaan tunkeumaa ja vähennetään esilämpenemistä paksummissa materiaaleissa käytettäessä pienempää elektrodia. EP:n kasvattaminen tehostaa puhdistusta ja ylläpitää tietyn työkappaleeseen kohdistuvan energiatason. 
  • HF (suurtaajuus) -valokaaren sytytys eliminoi tarpeen koskettaa työkappaletta elektrodilla. HF TIG:iä voidaan käyttää mukavuussyistä ja kohteissa, joissa valokaari on sytytettävä koskettamatta työkappaletta. Rebel mahdollistaa myös positiiviset valokaaren sytytykset ilman HF:ää Lift TIG -tilaa käyttämällä.
  • Virrannousu (slope up) estää liiallisen lämmönsyötön valokaarta sytytettäessä ja laskuvirta (slope down) pienentää virtaa hitsin lopussa, mikä estää kraaterihalkeamat.

Basic- ja Advanced-toiminnot

Rebelissä on kaksi toimintatilaa, Basic ja Advanced, jotka tekevät hitsauksesta helppoa aloittelijoille ja sallivat kokeneiden käyttäjien hienosäätää parametrit. Käyttäjät säätävät Rebeliä 109 mm:n värinäytöstä, jossa hyödynnetään samaa erittäin selkeää TFT (ohutkalvotransistori) LCD -teknologiaa kuin tableteissa ja älylaitteissa. Tällainen yksinkertaisuus, suorituskyky ja hallittavuus ei yhdisty missään muussa hitsauslaitteessa.

Rebelin ohjausnäyttö sisältää kiinteän kuvitetun ja tekstitetyn käyttöoppaan, mikä autaa hitsausprosessin valmistelussa, kuten hitsaus- ja maadoituskaapelien kytkemisessä oikeisiin napoihin, sekä osien tilaamisessa. Käyttäjä voi valita näytöstä hitsaustilan sekä määrittää kaikki toiminnot ja hallita niitä.

Smart MIGin edut

Rebelin sMIG (”smart MIG”) -toiminnolla käyttäjät aloittavat MIG-hitsauksen määrittämällä metallin paksuuden ja valitsemalla langan halkaisijan. Rebel mukautuu automaattisesti kaikkiin seostamattomien terästen, 

ruostumattoman teräksen, kromimolybdeenin ja alumiinin hitsauslisäaineen/kaasun yhdistelmiin ja takaa vakaan MIG-valokaaren. sMIG-tilassa käyttäjät voivat hitsata paksumpaa ja ohuempaa metallia lisäämällä tai vähentämällä langansyöttönopeutta ja kohottaa tai tasoittaa palkoprofiilia kasvattamalla tai vähentämällä jännitettä. Hitsaajat voivat myös säätää induktanssia hienosäätääkseen valokaaren vakautta ja vähentääkseen roiskeita. Käyttäjien säätäessä yhtä parametria sMIG säätää automaattisesti muut parametrit pitääkseen MIG-valokaaren vakaana. 

Eksklusiivisten kiinteiden algoritmien avulla sMIG seuraa käyttäjän tekniikkaa ja sopeuttaa MIG:in syöttöä jatkuvasti vakaan kaaren ja erinomaisen, toistettavan hitsisauman tuottamiseksi.

”sMIG vie älykkyyden tasolle, jota alalla ei ole ennen nähty”, sanoo Windsor. ”Kokeneet hitsaajat pääsevät aloittamaan tuotannon nopeammin ja aloittelijat alkavat tuottaa laadukasta hitsisaumaa lyhyemmässä ajassa. sMIG poistaa epävarmuuden asetuksista, joten käyttäjät voivat keskittyä hyvään pistoolinkäsittelyyn. Rebel antaa käyttäjille itseluottamusta, jotta he voivat hitsata missä tahansa tällä hitsausvalmiilla paketilla.”

Hitsaajille, jotka suosivat perinteistä MIG- ja täytelankahitsausta, Rebel mahdollistaa langansyöttönopeuden ja jännitteen esiasetuksen ja säädön, aloitusnopeuden säädön, jälkipaloajan säädön ja ajastuksen ohjelmoinnin piste- ja jaksohitsauksessa. Hitsattaessa ohjausnäyttö siirtyy näyttämään virran ja jännitteen.

Rebel EMP 205ic AC/DC

Kyllä, kaikki on mahdollista. Rebel EMP 205ic AC/DC hitsaa kaikkia metalleja kaikilla menetelmillä, mukaan lukien AC ja DC TIG, puikkohitsaus, MIG/MAG umpilangoilla (teräs, ruostumaton teräs tai alumiini) ja täytelangoilla suojakaasulla sekä itsesuojatuilla langoilla.

x

x

Loading..