UUDET ESABIN PREMIUM-TASON VESIJÄÄHDYTTEISET SR-B 21- JA XCT-B -PISTOOLIT SISÄLTÄVÄT PIENIKOKOISEN POLTINPÄÄN JA TARJOAVAT KORKEAMMAN KUORMITUSAIKASUHTEEN

16.07.2020

ESAB Welding & Cutting Products on on tuonut markkinoille tehokkaat SR-B 21 ja XCT-B 400w -TIG-pistoolit. Näiden ammattihitsaajille tarkoitettujen kompaktien vesijäähdytteisten pistoolien mitta kaulasta päähän on entistä pienempi, joten ne mahtuvat ahtaisiin paikkoihin ja takaavat hitsipalon tarkan asemoinnin. Yleisominaisuuksiin kuuluvat mm. ergonomisesti muotoiltu kahva, jossa on integroidut pehmeät tartuntapinnat, jotka pitävät kahvan paikoillaan minimaalisella tartuntapaineella ja vähentävät siten käden väsymistä, sekä Precision Switch-teknologia, joka takaa mukavan On/Off-hallinnan. Takana oleva pallonivel mahdollistaa vapaan liikkeen kaikkiin suuntiin kohdistamatta vääntöä kaapelikokoonpanoon, jonka pituus on joko 4, 8, 12 tai 16 m.

Erittäin suurten jäähdytyskanavien ansiosta SR-B 21 tarjoaa 100 prosentin kuormitusaikasuhteen 240 ampeerilla vaihtovirralla hitsattaessa ja 340 ampeerilla tasavirralla hitsattaessa. SR-21 B -pistoolissa voidaan käyttää 0,5–3,2 mm:n paksuisia elektrodeja, ja valittavana on joko kiinteä tai joustava pää.

”Verrattuna johtaviin kilpaileviin SR-20-tyylisiin pistooleihin ESAB SR-B 21 tarjoaa 40 ampeeria enemmän tehoa vaihtovirralla ja 120 ampeeria enemmän tehoa tasavirralla hitsattaessa”, sanoo Jan Taagaard, Global Product Manager, Torches, ESAB. ”Korkeampi kuormitusaikasuhdeluokitus pitää SR-B 21 -pistoolin viileämpänä, mikä kasvattaa käyttäjän mukavuutta ja mahdollistaa pitemmät hitsausrupeamat suuremmalla virralla.” 

Pistooli kuuluu ESABin uuteen TIG-pistoolien SR-B-sarjaan, joka on tarkoitettu ammattihitsaajille ja sopii monenlaisiin käyttökohteisiin. SR-B 9, 17, 26 ja 26 HD ovat ilmajäähdytteisiä pistooleita, joiden kuormitusaikasuhde on 60 % 110, 140, 200 ja 230 ampeerilla tasavirralla hitsattaessa, tässä järjestyksessä. SR-B 18, 20, 21 ja 400 ovat vesijäähdytteisiä pistooleita, joiden kuormitusaikasuhde on 100 % 220, 320, 340 ja 450 ampeerilla tasavirralla hitsattaessa, tässä järjestyksessä.

Kaasulinssiä ei vaaditaUusi vesijäähdytteinen XCT-B 400w -pistooli edustaa ESABin ensiluokkaista rakennetta ja entistä korkeampaa kuormitusaikasuhdetta erittäin kompaktissa muodossa. XCT-B 400w tarjoaa 100 prosentin kuormitusaikasuhteen 315 ampeerilla vaihtovirralla hitsattaessa ja 450 ampeerilla tasavirralla hitsattaessa. Sillä on ainutlaatuinen kiristyshylsyrakenne, jossa osia on yhdistelty – kulutusosia on vain kolme – ja joka tuottaa suuremman vastakkaispinnan elektrodin ja vesijäähdytteisen pistoolin pään välille. Tämä rakenne mahdollistaa valokaaren vakautta parantavan tehokkaamman elektrodin kulun ja tehokkaamman lämmönsiirron, joten pistooli pysyy entistä viileämpänä. Elektrodi pysyy tukevasti paikoillaan pitkäaikaisessakin suuriampeerisessa kuormituksessa ja takaa pitemmän käyttöiän. ”Lisäksi kiristyshylsyrakenne takaa tasaisen, laminaarisen kaasulinssiä vastaavan kaasuvirran”, sanoo Taagaard. ”Käyttäjät voivat pidentää elektrodin jatketta tai pitää XCT-pistoolia kauempana hitsisulasta esim. nähdäkseen sauman paremmin tai hitsatessaan ahtaassa paikassa, ja silti kaasusuoja pysyy hyvänä eikä hitseihin synny huokosia.” XCT-B 400w -pistoolia voidaan käyttää 1,6–4,0 mm:n elektrodien kanssa, ja kaasusuuttimen pituudeksi voidaan valita 25,5 tai 35 mm.

ESAB-SR-B-series-and-XCT-B

ESAB SR-B-serien og de højtydende XCT-B 400w TIG-brændere har et bekvemt, kompakt og køligt driftsmæssigt design. Den enestående udformning af elektrodetangen på XCT (billede) kan fjerne behovet for en gaslinse.

x

x

Loading..