ESAB ROGUE KOMPAKTI PUIKKOHITSAUS-/LIFT TIG –INVERTTERI TARJOAA ALAN PARHAAN SUORITUSKYVYN JA HINNAN SUHTEEN

17.07.2020

ESAB Welding & Cutting Products on tuonut markkinoille Roguen, uuden kannettavien ja edullisten puikkohitsaus-/Lift TIG -invertterien sarjan, jotka tarjoavat ammattitason suorituskyvyn valokaarelle ja sisältävät sellaiset toiminnot kuten säädettävä kuuma-aloitus ja säädettävä kaaripaine. Näiden laitteiden mitat ovat 343 x 153 x 264 mm, ja niissä hyödynnetään ESABin seuraavan tason hallintateknologiaa tasaisen hitsausvalokaaren tuottamiseen kaiken tyyppisillä hitsauspuikoilla. Lift TIG (DC TIG) -toiminto takaa valokaaren varman syttymisen ilman korkeaa taajuutta. Kaikki Rogue-mallit tuottavat vakaan TIG-valokaaren 10 ampeeriin saakka tarjoten hitsaajille ohuiden metallien ja herkkien komponenttien vaatiman hallinnan.

”Rogue luo alalla uuden käsityksen tehosta, suorituskyvystä ja hinnasta”, sanoo Bartosz Kutarba, Global Product Manager – Light Industry Equipment, ESAB. ”Roguen ominaisuuksilla varustetut hitsauskoneet maksavat usein kaksi kertaa enemmän.” Ne on tarkoitettu mm. mekaanisille urakoitsijoille ja yleistuotantoon, ylläpitoon ja korjaukseen, vuokrakäyttöön, prosessiputkistoille, elintarvike- ja juomateollisuudelle, maatalouteen, kouluihin ja kotipajoihin.

Roguessa on digitaaliset mittarit, jotka ovat luettavissa jopa 25 metrin päästä, ja lisävarusteena saatava kaukosäädin (PRO-mallit), jolla käyttäjät voivat säätää virta-asetuksia tarvitsematta palata koneen luo. Vankka lasikuidusta valettu kotelo on rakennettu kestämään iskuja, ja säänkestävän IP23S-luokituksen ansiosta Rogue sopii myös vaativiin kohteisiin.

Ensimmäinen lanseeraus kattaa neljä Rogue ES -mallia: Rogue ES 150i (maksimiteho 150 A), Rogue ES 180i (maksimiteho 180 A), Rogue ES 180i Pro (maksimiteho 180 A) ja Rogue ES 200i Pro (maksimiteho 200 A). Rogue ES 150i, 180i Pro ja ES 200i Pro -mallien kuormitusaikasuhde on 25 % tyyppikilven teholla, ja ES 180i -mallin teho on 170 A 20 %:n kuormitusaikasuhteella.

Ammattitason ominaisuudet

Rogue Pro -mallit toimivat 90–270 V:n yksivaihevirralla, joten käyttäjät voivat työskennellä monenlaisissa paikoissa. Joustava automaattinen ottojännitteen kompensointi takaa vakaan hitsausvalokaaren koko ottotehoalueella, joten ne sopivat erinomaisesti käytettäväksi likaista virtaa tuottavien virtalähteiden ja usein virtaheilahteluista kärsivien generaattoreiden kanssa.

Pro-malleissa on myös PFC (Power Factor Correction), joten ne vaativat pienempää verkkosulaketta hitsatessaan täydellä teholla. Tuoreinta teknologiaa hyödyntävä PFC-piiri mahdollistaa lisäksi hitsauksen jopa 100 metrin jatkokaapeleilla, joten sijaintivaatimukset ovat erittäin joustavat. Rogue Pro -mallit painavat 8,25 kg PFC-piirin vuoksi, ja Rogue 150i ja 180i painavat 6,8 kg.

Kaikilla Rogue-malleilla on säädettävä kuuma-aloitus ja kaaripaine. Kuuma-aloitus kasvattaa virran asetusarvoa suuremmaksi muutamaksi millisekunniksi, jotta valokaari syttyy. Tästä on erityisesti apua heikommin syttyvien puikkojen yhteydessä. Kaaripaineen säätö kasvattaa virtaa jännitteen pudotessa ennalta määrätyn kynnysarvon alle. Näin ollen käyttäjät voivat ylläpitää lyhyempää valokaarta ilman, että puikko tarttuu. Tästä on erityisesti apua hitsattaessa kapeita rakoja, nurkkia ja hankalissa asennoissa.

Muihin hitsauskoneisiin verrattuna Rogue-koneissa on korkeampi tyhjäkäyntijännite (OCV); myös tämä tukee parempaa valokaaren syttymistä. Rogue ES 150i/180i -malleissa on 63 V:n OCV, ja Pro-mallien OCV on 78 V.

     Roguen mukana toimitetaan olkahihna, muovikotelo sekä hitsauskaapelit, joilla molemmilla on 50 mm:n OKC-liitännät. Roguen mukana toimitetaan olkahihna, muovikotelo sekä hitsauskaapelit, joilla molemmilla on 50 mm:n OKC-liitännät.

Roguen mukana toimitetaan olkahihna, hitsauskaapelit, joilla molemmilla on 50 mm:n OKC-liitännät.  

ESAB ROGUE COMPACT

ESABin uusi puikkohitsaus/Lift Tig -inverttereiden Rogue-sarja luo alalla uuden käsityksen tehosta, suorituskyvystä ja hinnasta.

x

x

Loading..