ESAB TUO MARKINOILLE TEHOKKAAT VAATIVIIN YMPÄRISTÖIHIN  TARKOITETUT MONIMENETELMÄHITSAUSJÄRJESTELMÄT

17.07.2020

ESAB Welding & Cutting Products on tuonut markkinoille vaativissa ympäristöissä tehostettuja monimenetelmähitsausmahdollisuuksia ja kannettavuutta tarvitseville invertteripohjaisen Aristo® 500ix -hitsausvirtalähteen sekä Robust Feed Pulse ja Robust Feed U6 -langansyöttöjärjestelmät. Aristo 500ix tuottaa virtaa MIG/MAG-, täytelanka-, puikko- ja TIG-hitsaukseen. Sen maksimiteho on 500 A / 39 V 60 prosentin kuormitusaikasuhteella ja kuormitusaikasuhde 100 prosentin teholla 400 A / 39 V. Käytettynä yhdessä Robust Feed Pulsen tai U6:n kanssa käyttäjät voivat hitsata jopa 2,0 mm:n umpilangalla ja enintään 2,4 mm:n täytelangalla. Näissä syöttölaitteissa on takana 50 mm:n dinse-liitäntä puikkohitsauskaapelille, ja Robust Feed U6 tukee myös talttausta langansyöttölaitteesta.

”Monet valmistajat haluavat pulssi-MIG-hitsauksen edut ja edistyneen langanhallinnan, mutta epäröivät vaativien hitsausolosuhteiden takia”, sanoo Arne Lagerkvist, Global Product Manager, Heavy Industry Welding Equipment, ESAB. ”Aristo 500ix ja Robust Feed -järjestelmät tekevät tällaiset huolet tarpeettomiksi. Laitteet on testattu huolella, ja ne ovat valmiita mille tahansa työmaalle, jossa valmistajat haluavat viedä tuottavuusparannukset seuraavalle tasolle tai auttaa vähemmän kokeneita hitsaajia saavuttamaan parempia tuloksia.”

Kestäväksi rakennettu

Sääsuojatun IP23-luokan kotelon suojaama Aristo 500ix:n rakenne eristää elektroniikan pölyltä, öljyltä, metallilastuilta ja muilta ilman mukana kulkeutuvilta epäpuhtauksilta. Paksut, kahdesti taitetut metalliset sivupaneelit suojaavat laitetta iskuilta, mutta laitteeseen on silti helppo päästä käsiksi huoltoa ja kunnossapitoa varten. Sen ergonomiset kahvat on luokiteltu nosturikäyttöön.

Lisävarusteena saatavissa vaunuissa on myös erilliset nostokohdat nosturille sekä parempaa järjestystä tukeva pistooliteline ja suuret kaapelinpidikkeet. 

Robust Feed Pulsella ja Robust Feed U6:lla on alan ainoa IP44-luokitus suojana lialta, mudalta, roiskeilta ja jopa rankkasateelta. Ensisijainen virtakaapeli kiinnitetään yksikön taakse kiertolukituksella, joka poistaa rasituksen plusnavasta ja kotelon sisällä olevista kaasuliitännöistä. Kaapelin ja letkun liitäntöihin ei kohdistu rasitusta, eivätkä ne ole vaarassa rikkoutua, jos käyttäjä vetää syöttölaitetta syöttölaitteen ja virtalähteen välisistä kaapeleista.

 Robust Feedin sisäinen lämmitin estää kosteuden tiivistymisen ja pitää langan kuivana, ja jäähdytin hallinnoi lämpöä jopa 55 oC:n käyttöolosuhteissa edellyttämättä jäähdytysaukkoja. Robust Feed takaa myös luokkansa parhaan ergonomian ja sisältää nosturikäyttöön luokitellut nostomahdollisuudet sekä lisävarusteena saatavan pyöräsarjan, joka kiinnittyy joko laitteen pohjaan tai kylkeen, tehden siitä erittäin vakaan pyörällisen ratkaisun. Digitaalinäyttöä voidaan kiertää 90 astetta pysty- tai vaakasuoraan, jotta käyttäjät voivat lukea asetukset vaivatta.

Entistä parempi suorituskyky

Robust Feed Pulsen/U6:n kanssa voi käyttää jopa 300 mm:n lankakeloja ja niiden mitat ovat 595 x 250 x 430 mm ja paino 18,3 kg. Tarkkaan valmistetussa 4-rullaisessa syöttömekanismissa on 38 mm:n syöttörullat, ja sen langansyöttönopeus on 0,8–25,0 m/min. Rakenne parantaa tarkkuutta pienemmillä nopeuksilla, sen teho riittää täytelankojen syöttöön ja on tarpeeksi nopea ohuemmille umpilangoille. Nämä syöttölaitteet tarjoavat kaikki työpajaan tarkoitetun ensiluokkaisen syöttölaitteen edut MIG/MAG-toimintojen hallintaan, mukaan lukien synergisen pulssin, virran tavoiteasetus, 2/4-tahtiliipaisintoiminto, aloitushidastus, kuuma-aloitus, kraaterin täyttö, säädettävä jälkipaloaika, kaasun esi- ja jälkivirtausaika, kaasuhuuhtelu, langan kylmäsyöttö ja paljon muuta.

Robust Feed Pulsen ohjaustoiminnot on helppo löytää, määrittää ja hienosäätää. Robust Feed U6 tarjoaa täydellisen yhdistelmän kestävyyttä ja lisätoimintoja, kuten asetusrajat ja asetuslukitus toistettavuuden parantamiseksi. Molemmissa paneeleissa on QSet™, joka optimoi automaattisesti oikosulkuvalokaaren asennetulle kaasu/lankayhdistelmälle ja mukauttaa sitten hitsausarvot vastaamaan käyttäjän hitsaustyyliä.

 Kuvakkeet, painikkeet ja digitaalinäytöt yksinkertaistavat käyttöä ja poistavat kieliesteet. Aloittaakseen pulssihitsauksen käyttäjän tarvitsee vain valita synergialinja. Järjestelmä hallitsee valokaarta optimaalisen dynaamisesti pitääkseen tunkeuman ja hitsauspalon ulkonäön yhdenmukaisena kompensoimalla automaattisesti valokaaren pituuden ja langansyöttönopeuden vaihtelua. Robust Feed Pulse tarjoaa 93 synergialinjaa ja Robust Feed U6 92 synergialinjaa erilaisille teräs-, alumiini- ja ruostumaton teräs umpi- ja täytelangoille.

Pulssi-MIGin edut

Pulssi-MIG-hitsaus tarjoaa useita etuja. Käyttökohteesta riippuen se voi

  • vähentää roiskeita ja hitsauksen jälkeistä puhdistusta huomattavasti tai eliminoida ne 
  • hallita palon ulkonäköä ja profiilia, mikä on tärkeää, kun asiakkaat vaativat siistejä hitsauspalkoja
  • tukea hitsausta kaikissa asennoissa säilyttäen samalla kohtuullisen korkean hitsausnopeuden
  • hitsata ohuempia materiaaleja ilman niiden läpipalamista ja muodonmuutoksia, mikä parantaa ensimmäisen hitsin laatua ja vähentää hävikkiä 
  • käyttää samaa paksumpaa alumiinilankaa eri paksuisten materiaalien hitsaukseen 
  • hallita paremmin lämmöntuontia mekaanisten ominaisuuksien säilyttämiseksi, lisäten samalla hitsausnopeutta erityisesti ruostumattomassa teräksessä
Aristo-500ix-Cool2-Robust-Feed-Pulse-Trolley_L3QT

ESAB suunnitteli Aristo® 500ix -invertterin ja Robust Feed Pulse/U6 -langansyöttölaitteet pitäen silmällä edistynyttä suorituskykyä ja luotettavuutta ääriympäristöissä. Virtalähde, syöttölaite ja vaunu parantavat liikkuvuutta, ja niissä kaikissa on nosturikäyttöön luokitellut nostokohdat.

x

x

Loading..