ESAB TUO MARKKINOILLE  FABRICATOR-INVERTTERIKONEET RASKAASEEN MIG/MAG- JA PUIKKOHITSAUKSEEN

25.08.2021

ESAB Welding & Cutting Products tuo markkinoille invertteripohjaiset Fabricator EM 401i, EM 401iw ja EM 501w -hitsausvirtalähteet ja niihin liittyvät langansyöttölaitteet tuotanto- ja rakennusyrityksille, jotka tarvitsevat luotettavan ja tehokkaan vaativia teollisuusympäristöjä kestävän hitsausjärjestelmän MIG/MAG- ja täytelankahitsaukseen. 401iw- ja 501iw-virtalähteessä on integroitu vesijäähdytyslaite. Käyttöpaneeli helpottavat käyttöä optimoimalla valokaaren suorituskyvyn ennalta määritellyillä asetuksilla valitulle lanka- ja kaasuyhdistelmälle, ja käyttäjät voivat säätää langan syöttönopeutta ja jännitettä syöttölaitteesta toisistaan riippumatta. Prosessijoustavuuden kasvattamiseksi Fabricatorissa on myös puikkohitsausliitäntä.

Nämä yksiköt hyödyntävät invertteripohjaista teknologiaa, joka parantaa hitsaussuorituskykyä, kannettavuutta pienemmän painon ansiosta sekä energiatehokkuutta. Niissä on entistä tehokkaammat hallintalaitteet hitsauslaadun ja -tuotannon parantamiseksi – ja tämä kaikki hyvin edulliseen hintaan. Fabricator EM 401i ja EM 401iw -virtalähteiden teholuokitus on 400 A 60 %:n kuormitusaikasuhteella. Fabricator EM 501iw:n teholuokitus on 500 A 60 %:n kuormitusaikasuhteella.

Sääsuojatun IP23S-luokan kotelon suojaamassa Fabricatorissa on ilmakanavajäähdytys, joka eristää elektroniikan pölyltä, öljyltä, metallilastuilta ja muilta ilman mukana kulkeutuvilta epäpuhtauksilta. Paksut metalliset sivupaneelit suojaavat laitetta iskuilta, mutta laitteeseen on silti helppo päästä käsiksi huoltoa ja kunnossapitoa varten. Suuret jalat jättävät koneen alle tilaa ja suojaavat runkoa entistä tehokkaammin, ja kaksi ergonomista kahvaa on luokiteltu nosturikäyttöön. Virtalähteiden ja langansyöttölaitteiden kestävän rakenteen ansiosta ESAB myöntää niille kolmen vuoden takuun.

Invertteripohjaiset edut

Fabricator-yksiköissä hyödynnetään invertteritekniikkaa. Niiden hyötysuhde on 87 % – 30 % korkeampi kuin portaallisilla virtalähteillä – joten niillä on pienempi sähkönkulutus ja ne ovat ympäristöystävällisempiä. Energiansäästötila vähentää virrankulutusta 35 watilla koneen ollessa tyhjäkäynnill. Näiden yksiköiden tehokerroin on 0,93, mikä laskee ensiövirtavaatimuksia. Tämä saattaa mahdollistaa useamman koneen käytön samassa piirissä ja vähentää ärsyttävien sulakkeenvaihtojen huolta. Kaikki koneet ovat käytettävissä laajalla ottojännitealueella välillä 342–456 V, 3 vaihetta, 50/60 Hz.

Invertteritekniikka reagoi myös nopeammin muuttuviin valokaariolosuhteisiin. Mikroprosessiohjaimiin yhdistetyn invertteritekniikan avulla ESAB kykenee lisäämään toimintoja hitsaussuorituskyvyn parantamiseksi ja yksinkertaistamaan samalla käyttöä.

Selkeiden LED-näyttöjen ja helppotajuisella terminologialla ja symboleilla varustettujen käyttöpaneelien ansiosta käyttäjät aloittavat hitsaamisen valitsemalla kolmesta vaihtoehdosta: umpilanka, täytelanka tai puikko. Jos valitaan lankahitsaus, käyttäjä valitsee oikean langanpaksuuden ja kaasutyypin, minkä jälkeen Fabricator on valmis optimoimaan suorituskyvyn. Käyttäjät voivat myös säätää langansyöttölaitteessa hitsauslangan syöttönopeutta ja jännitettä toisistaan riippumatta. Fabricatorin 400 ampeerin mallien suorituskyky on optimoitu 0,8–1,2 mm:n langoille ja 500 ampeerin malli 0,8–1,6 mm:n langoille.

Muilla toiminnoilla käyttäjät voivat säätää induktanssia, mikä voi vähentää roiskeita, parantaa palon liittymistä ja tuottaa litteämmän palkoprofiilin MIG/MAG-hitsattaessa lyhytkaarella. Käyttäjät voivat myös säätää kraaterin täyttöjännitteen ja -virran hitsin lopussa estääkseen kraatereiden halkeilun; kraaterin täyttötoiminto aktivoituu, kun hitsauskone kytketään 4T- tai 4T-toistotilaan. Puikkohitsauksessa säädettävä kaaripaine nostaa hitsausvirtaa matalajännitetilanteissa, mikä estää puikkoa tarttumasta työkappaleeseen ja kasvattaa tunkeumaa.

Erilliset langansyöttölaitteet

ESABilla on kaksi erillistä langansyöttölaitetta, Fabricator Feed 304 ja Fabricator Feed 304w vesijäähdytteinen langansyöttölaite. Fabricator-virtalähteen takana olevat pikaliitännät helpottavat kytkemistä langansyöttölaitteeseen, jossa on vaativan käytön pikaliittimet. Vesijäähdytteisissä malleissa on virtalähteeseen integroitu vesijäähdytyslaite ja pikaliitin pistoolille. Vaunuissa on matala, helposti lastattava hylly yhdelle kaasupullolle.

Fabricator Feed 304 mahdollistaa jännitteen ja virran (langan syöttönopeuden) säädön langansyöttölaitteesta. Siinä on 4-rullainen syöttömekanismi, joka on suojattu teräskotelolla, sekä lankakelaa suojaava muovikansi (enintään 300 mm:n kelat).

ESAB Fabricator _Web

 

ESAB Fabricator invertteripohjaiset hitsausjärjestelmät tehostavat tuottavuutta ja parantavat laatua tuotanto- ja rakennusyrityksissä, jotka tarvitsevat luotettavia ja tehokkaita hitsausjärjestelmiä, jotka kestävät vaativia teollisia ympäristöjä.

 

x

x

Loading..