ESAB LAAJENTAA HITSAUSLISÄAINEIDEN VALIKOIMAA NESTEYTETYN MAAKAASUN SOVELLUKSIIN LANSEERAAMALLA SHIELD-BRIGHT-TÄYTELANGAN 9 % NIKKELITERÄKSELLE

11.10.2021

ESAB on lanseerannut 625-tyyppisen Shield-Bright NiCrMo-3 -täytelangan 9 % nikkeliteräksen manuaaliseen ja automaattiseen hitsaukseen  pystyasennossa(PF) Suojakaasuna käytetään  Ar75/CO2 seoskaasua.

”Kehitimme Shield-Bright NiCrMo-3 -langan erityisesti yhdysvaltalaista nesteytetyn maakaasun säiliöiden valmistajaa varten, joka on siirtynyt 3 mm:n juuriraosta 4 mm:n juurirakoon käyttämällä keraamista juuritukea”, sanoo Neil Farrow, Global Product Manager – Cored Wires, ESAB. ”Leveämmät raot ovat haastavia nikkelipohjaisille langoille, koska hitsaussulalla on taipumus olla jähmeää jolloin muodostuu korkea kupu, mutta Shield-Bright NiCrMo-3 tuottaa erittäin matalan palkoprofiilin ja jouhean liittymän Sen hitsattavuus on lähes  yhtäläinen kuin seostamattomalla langalla, pienentäen näin kuumahalkeilualttiuteen ja jännityskeskittymiin liittyviä huolenaiheita.”
Langan luokitus on AWS A5.34/5.34M:2018 ENiCrMo3T1-4, ja sen murtolujuus >690 MPa ja Charpy-iskunkestävyys >70 J -196 oC:n lämpötilassa. Shield-Bright NiCrMo-3  langalla  saavutetaan hyvät mekaaniset ominaisuudet, ESABin  tarkasta seostuksen hallinnasta johtuen.

Kehitysvaiheessa ESABin insinöörit käyttivät hitsausdata-analyysijärjestelmää varmistaakseen, että hitsauslangalla on erinomainen valokaaren vakaus ja virranhallinta. PF-asennossa suoritetut laboratoriotestit osoittivat hitsiaineentuotoksi 2,4 kg/h 1,2 mm  lankaa käytettäessä. Kuona irtoaa helposti pienentäen kuonasulkeuman riskiä, hitsauksen jälkeistä puhdistusaikaa sekä kustannuksia. 

Nesteytetyn maakaasun lisäaineiden tuoteperhe

Aiemmin tänä vuonna ESAB esitteli Cryo-Shield Ni9:n, NiCrMo-seoksisen täytelangan, joka on tarkoitettu 9 % nikkeliteräksestä valmistettujen nesteytetty maakaasu- ja säilytystankkien hitsaukseen kaikissa asennoissa 100 %:lla CO2-suojakaasulla. Tämä kehitetty 625-tyyppinen lanka estää halkeilua tehokkaasti ja toimii paremmin kuin perinteiset NiCrMo-3-langat. Mekaaniset ominaisuudet vastaavat Hastelloy ENiMo-13 -täytelankaa, mutta seosmuutosten ansiosta sen tuotantokustannukset ovat matalammat. Tyypilliset hitsaussauman mekaaniset ominaisuudet ovat 440 MPa:n myötölujuus, 730 MPa:n murtolujuus, 44 %:n venymä ja 65 J:n iskuarvo -196 oC:n lämpötilassa.

”Kehitimme Cryo-Shield Ni9 -langan, koska laivojen moottorit ovat siirtymässä raskaasta polttoöljystä nesteytettyyn maakaasuun oksidipäästöjen vähentämiseksi”, sanoo Neil Farrow. ”Lisäksi tämä lanka täyttää nesteytetyn maakaasun säilytystankkien valmistajien ja muiden 9 % nikkeliteräskohteiden tarpeet. Vertailutesteissä johtavan 625-seoslangan kanssa Cryo-Shield Ni9 esti halkeilua tehokkaammin, mikä on erityisen tärkeää juurenhitsauksessa. Asiakkaiden kenttätestit 100 %:lla CO2-suojakaasulla vahvistivat myös, että lanka estää huokosten kehittymistä perinteisiä 625-seoslankoja paremmin, juoksevampi sula tuottaa matalamman palon ja kuona irtoaa helpommin. Lisäksi kuona tukee hitsaamista kaikissa asennoissa, myös lakiasennossa.”

Koska sen kanssa käytetään 100 % CO2-suojakaasua argonseoksen sijaan, sen käyttökustannukset ovat matalammat. Langalla on ABS-, BV-, DNV GL, KR-, LR- ja CCS-luokituslaitosten hyväksyntä.

ESAB toimittaa Shield-Bright NiCrMo-3 ja Cryo-Shield Ni9 -lankaa 1.2 mm  paksuisena pakattuna teräslanka- tai muovikeloille.  Vacuumipakkaus suojaa tehokkaasti kosteudelta. ESABin hitsauslisäaineiden ja nesteytetyn maakaasun käyttökohteiden laitteiden täysi valikoima esitellään osoitteessa esab.com/lng, missä näet lisää tuotetietoja ja menestystarinoita.

SB_NiCrMo-3

 

Nesteytetyn maakaasun säiliöiden leveäsaumaiseen täytelankahitsaukseen tarkoitettu Shield-Bright NiCrMo-3 tuottaa poikkeuksellisen matalan palkoprofiilin, kuten tästä automaattisesta 3G-hitsissä näkyy. Tämä vähentää kuumahalkeilualttiuteen ja jännityskeskittymiin liittyviä huolenaiheita.

x

x

Loading..