Perustajan elämäkerta

ESABin perusti viime vuosisadan alkupuolella kekseliäs insinööri, joka etsi käytännöllistä ratkaisua yleiseen ongelmaan.

Vuonna 1904 Oscar Kjellberg kehitti päällystetyn hitsauspuikon, joka paransi oleellisesti hitsausprosessin suoritusta. Sulaessaan päällyste muodosti kaasua, joka suojasi hitsisulaa ilmalta ja esti näin hitsausvirheet.

Erityyppisiä ohuella päällysteellä varustettuja hitsauspuikkoja oli kokeiltu aikaisemmin, ja jotkut niistä mahdollistivat nopeamman hitsauksen, mutta yksikään niistä ei parantanut hitsin mekaanisia ominaisuuksia. Kjellberg oivalsi ensimmäisenä paksun päällysteen mahdollisuudet ympäröivän ilman haitallisten vaikutusten estämisessä, ja hänet tunnustetaan tänään päällystetyn hitsauspuikon keksijäksi. Tähän päivään mennessä lukemattomat hitsaajat ovat nähneet hänen nimikirjaimensa OK käyttämissään hitsaustarvikkeissa.

Sen jälkeen, kun Kjellberg perusti Elektriska Svetsnings-Aktiebolagetin (ESAB) Ruotsissa 1904, yhtiö on ollut hitsaustekniikan kehityksen kärjessä unohtamatta koskaan ESABin alkuperäistä tehtävää tarjota asiakkailleen korkeimman luokan tuotteita ja palveluja.

Nykyinen ESAB on tulos vuonna 1989 tapahtuneesta alan johtajien: Alloy Rods Corporation, L-TEC Welding & Cutting Systems, All-State Welding Products, ESAB Automation ja ESAB Welding Products yhdistymisestä. Nämä yhtiöt edustavat yli 300 vuoden kokemusta hitsaustarvikkeiden ja laitteiden valmistuksessa ja ovat esitelleet monia innovatiivisia tuotteita ja prosesseja, kuten ruostumattomat ja niukkavetyiset puikot, sekä jauhekaari-, TIG- ja MIG-hitsauksen.

 

Oscar Kjellberg
x

x

Loading..