Tällä sivustolla käytetään evästeitä ja muita seurantatekniikoita tarjoamaan sinulle palveluja, parantamaan palvelujen suorituskykyä ja toiminnallisuutta, analysoimaan tuotteiden ja palvelujen käyttöä sekä auttamaan mainonnassa ja markkinoinnissa.

Evästekäytäntö   Tietosuojailmoitus

Älykkäällä MIG-teknologialla tasaisen laadukkaat hitsaussaumat

5.05.2017

Tuottavuus on kaikille tärkeä asia ja hitsausprosessi on usein tarkastelun kohteena. Hitsauksen tehokkuutta voidaan parantaa mekanisoimalla tai automatisoimalla. Ammattitaitoisella tuotantohenkilöstöllä tai henkilöllä on suuri merkitys myös tuotantokustannuksiin. Esityön toistettavuus sekä tarkkuus vaikuttavat hitsauksen laatuun ja näin ollen tuottavuuteen.

MIG/MAG-prosessin tehokkuus ja joustavuus ovat kasvattaneet prosessin osuutta monenlaisissa töissä, kuten yleisessä valmistuksessa, LVI-töissä ja autojen korjauksessa. Näin ollen yritykset, jotka pyrkivät parantamaan tuottavuutta, keskittyvät MIG/MAG-hitsaukseen. Hitsauslaitteiden valmistajat ovat kehittäneet erilaisia keinoja, joilla helpotetaan prosessin halittavuutta. Tässä artikkelissa tarkastellaan ESABin uusinta lyhytkaaritekniikkaa nimeltä smartMIG tai sMIG.

ESABin muutama vuosi sitten kehittämä QSET teki MIG-hitsauksen valmisteluista helpompaa ja takasi vakaan valokaaren erilaisissa hitsausolosuhteissa. Uusi smartMIG-tekniikka on QSET:in seuraava vaihe, sillä se tekee hitsauksesta entistä helpompaa ja takaa QSET:iäkin vakaamman valokaaren. Nykyään sMIG-tekniikka on integroitu uusiin Rebel-hitsauskoneisiin, joilla voidaan hitsata seostamatonta terästä, ruostumatonta terästä, kromimolybdeeniä ja 1,0-12,7 mm:n alumiinilevyjä 0,6-1,0 mm:n langalla 5-205 ampeerin virralla 25 prosentin kuormitusaikasuhteella käytettäessä yksivaihevirtaa 230 V (120 V:n virralla suurin virta on 130 A 25 prosentin kuormitusaikasuhteella). sMIG tukee myös MIG-juottamista. ESAB tulee integroimaan sMIG-tekniikaa useampiin lyhytkaarikoneisiin tulevaisuudessa.

sMIG-tekniikkaa käyttäessään hitsaaja syöttää levyn paksuuden ja langan halkaisijan 4,3 tuuman väri-TFT-näytöllä. Toisin kuin QSET:issä ja muissa järjestelmissä, suojakaasua ei tarvitse ilmoittaa. Hitsausprosessin valmistelujen viimeinen vaihe on lyhyt koehitsaus. Sen jälkeen pystytään tuottamaan tasaisen laadukkaita hitsejä ja kokeneetkin hitsaajat löytävät oikeat asetukset entistä helpommin.

Edistyneiden sMIG-ohjausalgoritmien kaikkia yksityiskohtia ei voida paljastaa kaupallisista syistä, mutta voimme kuitenkin sanoa, että sMIG-tekniikka ohjaa hitsausvirtaa ja -jännitettä ja tekee jatkuvasti pieniä säätöjä hitsausarvoihin, jotka perustuvat hitsaajan tekniikkaan liittyviin muuttujiin, kuten hitsauspistoolin kulmaan ja vapaanlangan pituuteen. Kokeneet käyttäjät, jotka ovat hitsanneet sMIG-tekniikalla sanovat, että he voivat kuulla valokaaren ylivoimaisen vakauden ja nähdä tulokset valmiissa hitsissä, jolle on luonteenomaista erinomainen tasaisuus ja roiskeettomuus.

Kokeneet käyttäjät voivat halutessaan käyttää "edistynyttä" tilaa intuitiivisesta ja helppokäyttöisestä TFT-paneelista. Näin he voivat hienosäätää lämmöntuontia säätämällä jännitettä ja siten muuttaa hitsin ulkomuotoa. Myös induktanssia voidaan säätää valokaaren vakauden parantamiseksi entisestään ja roiskeiden eliminoimiseksi. "Edistyneessä" tilassa sMIG-tekniikka mittaa edelleenkin hitsausarvoja ja tekee pieniä säätöjä ylläpitääkseen valokaaren vakautta, ja hitsaajan hienosäädöt siirtävät asetuspistettä, jossa sMIG ylläpitää vakaata valokaarta.

smartMIG-tekniikkaa kehittäessään ESABin insinöörit halusivat tehdä mahdollisimman helppokäyttöisen hitsauskoneen, mikä merkitsee valmistelujen yksinkertaistamista ja vakaan valokaaren automaattista ylläpitoa hitsauksen aikana. Lisäksi insinöörit huomasivat, että kokemattomista hitsaajista tulee ajan mittaan kokeneita ja sekä kokemattomat että taitavat hitsaajat käyttävät samoja hitsauslaitteita.

Jos haluat lisätietoja smartMIG (sMIG) -tekniikasta ja uusista Rebel-hitsauskoneista, ota yhteyttä ESABiin.

SmartMIG (sMIG) technology and the new Rebel welding machines

x
x

x

Loading..