ESAB lanseerannut i-Series-järjestelmän hienosädeplasmaleikkaukseen

23.11.2016

ESAB on lanseerannut virtalähteiden iSeries-sarjan automaattista plasmaleikkausta varten osana integroitua komponenttijärjestelmäänsä, joka tehostaa tuottavuutta ja pienentää leikkauskustannuksia. "iSeries on nykyään tarjolla olevista virtalähteistä edistynein", sanoo Laszlo Hullam, Global Plasma Automation. "Seuraavan sukupolven sarja tarjoaa poikkeuksellisia kustannus- ja suorituskykyetuja, ja lisäksi yksikköä voi päivittää toiminnan kasvaessa." 

Lisää tuottavuutta ja erinomainen leikkauslaatu

iSeriesin HeavyCut®-teknologia parantaa leikkauksen laatua ja tarkkuutta. Sen ylivoimainen leikkauslaatu mahdollistaa osien viennin suoraan leikkauspöydältä hitsaukseen, maalaukseen tai kokoamiseen ilman kalliita viimeistelytoimenpiteitä. Sillä on 50 mm:n läpäisykyky 400 A:n teholla kaikissa materiaaleissa, mukaan lukien ruostumaton teräs ja alumiini. iSeries takaa ISO9013-luokan 3 tai paremman leikkausjäljen missä tahansa materiaalissa ohuesta materiaalista 50 mm:n paksuuteen saakka, mikä vähentää merkittävästi leikatun seinämän kaltevuutta ja leikkauksen jälkeisen viimeistelyn tarvetta.

WMS-prosessi (Water Mist Secondary™), jossa plasmakaasuna käytetään typpeä ja suojakaasun tilalla tavallista vettä, tuottaa erinomaisen laadukasta leikkausjälkeä ja pienentää leikkauskustannuksia rst-teräksellä ja alumiinilla. Ruostumattomassa teräksessä WMS-prosessi leikkaa jopa 300 prosenttia nopeammin ja pienentää leikkauskustannuksia vähintään 20 prosentilla verrattuna järjestelmiin, joissa käytetään plasmakaasuna argon-vetyä.

Kustannusten pienentäminen paksummissa leikkauksissa

iSeries lisäksi pienentää leikkauskustannuksia hyödyntämällä XTremeLife™-kulutusosia leikattaessa 300 ja 400 ampeerilla. Näissä kulutusosissa käytetään moninkertaista hafniumsisäkettä yksittäisen sisäkkeen sijaan, ja niissä on kaksiosainen vähemmän lämpenevä suutin. Parempi jäähdytys pidentää osien kestoa ja parantaa leikkaustarkkuutta suuttimen koko käyttöiän, erityisesti reiänpistossa suurilla virroilla. Nämä ominaisuudet voivat yhdessä pienentää käyttökustannuksia jopa 30 prosenttia seostamattomalla teräksellä, mikä puolestaan pienentää leikkauksen metrikustannuksia.

Joustavuus

iSeries on saatavilla 100-400 ampeerin versioina jopa 50 mm paksuisen levyn leikkaamiseen. Kaikissa malleissa on samat ulkokuoret, samat komponentit sekä StepUp™-modulaaritekniikka, jolla käyttäjät voivat lisätä tehoa 100 ampeerista aina 400 ampeeriin saakka lisäämällä invertterilohkoja. Sen modulaarinen rakenne minimoi varastoitavien osien määrän ja korjausajan. LED-virhenäyttö ilmoittaa laitteen tilan vianmäärityksen nopeuttamiseksi, ja jos johonkin invertterilohkoon tulee vika, leikkaamista voi jatkaa jäljellä olevilla lohkoilla.

"Automaattiset iSeries-plasmaleikkurit toimivat kuin asiakkaammekin - älykkäästi", sanoo Hullam. "Invertterilohkojen lisäämisen mahdollisuus merkitsee sitä, että asiakkaan ei enää tarvitse pelätä hankkivansa järjestelmän, jonka kapasiteetti ei riitä tuleviin tarpeisiin."

ESAB Welding & Cutting Products on johtava hitsaus- ja leikkausalan toimittaja. Palkituista hitsaus- ja leikkausprosesseista sekä uraauurtavista leikkauksen ja automaation ratkaisuista tunnettu ESAB tarjoaa lisäaineita, hitsauslaitteita ja varusteita asiakkaille ympäri maailmaa.


Kuvassa teknikko asentaa 100 ampeerin invertterilohkon; lopputuloksena on 400 ampeerin järjestelmä.

Automaattinen iSeries-plasmaleikkausjärjestelmä hyödyntää StepUp™-modulaaritekniikkaa, jonka avulla loppukäyttäjät voivat kasvattaa leikkauskapasiteettia nopeasti ja helposti. Kuvassa teknikko asentaa 100 ampeerin invertterilohkon; lopputuloksena on 400 ampeerin järjestelmä.

x
x

x

Loading..