ESAB tuo markkinoille Rebel™,-monimenetelmäkoneen, jossa on teollisuustason ominaisuuksia kompaktissa  ja kannettavassa paketissa

13.06.2016

ESAB esitteli tänään Rebel EMP 215ic:n, 120 V-230 V, monimenetelmäkoneen, jolla on mahdollista hitsata usealla menetelmällä, joka toimii paikassa kuin paikassa, on kevyt kantaa ja sisältää mullistavan käyttöpaneelin. Ainutlaatuinen sMIG ("smart MIG") -toiminto mahdollistaa MIG-hitsauksen aloittamisen – erittäin vakaalla valokaarella – pelkästään asettamalla hitsattavan materiaalin ja langan paksuuden. Toisin kuin kilpailevissa malleissa, suojakaasutietoja ei tarvitse antaa.

Rebel tuottaa teollisuustason valokaaren MIG-, täytelanka-, Lift TIG- ja puikkohitsaukseen. Itse asiassa ESAB kannustaa suorittamaan hitsausvertailuja ja uskoo, että Rebel tarjoaa ylivoimaisen kokemuksen kaiken tasoisille hitsaajille.

Rebelillä on kaksi toimintatilaa, Basic ja Advanced, jotka tekevät hitsauksesta helppoa aloittelijoille ja sallivat kokeneiden käyttäjien hienosäätää parametrejä. Rebeliä ohjataan ainutlaatuisilla käyttöpaneeleilla, joissa yhdistyvät perinteiset hitsausparametrien säädöt ja älypuhelimen toiminnallisuus (itse asiassa koneen 4,3 tuuman värinäyttö hyödyntää samaa TFT LCD -tekniikkaa kuin älypuhelimissa). Mikään muu hitsauskone ei yhdistä tällaista yksinkertaisuuden, suorituskyvyn ja hallittavuuden tasoa.


Rebeliä voi käyttää 100 ja 200 mm:n lankakeloilla, 0,6–1,0 mm:n langalla ja 230–120 voltin ensiöjännitteellä. Rebel painaa 18 kg, on kooltaan 584 x 229 x 406 mm ja sisältää viisikahvaisen suojakehikon ja yksiosaisen rakenteen, jossa etu-, taka- ja yläpaneeli on integroitu tarjoamaan ylivoimaista kestävyyttä sisäkomponenttien suojaksi.

Kytkettynä 230 V:n jännitteeseen koneen säätöalue on: MIG: 20–220 A, puikko: 30–180 A ja TIG: 5–240 A. Käyttökohteita ovat muun muassa auton korjaus ja restaurointi, yleiset ylläpito- ja korjaustyöt, koneurakoitsijat, kevyet rakenteet, maatalous, koulut ja pelti/LVI-työt.

Kone on vakiona valmis MIG- ja TIG-hitsaukseen. ESAB sisällyttää pakettiin ammattitason MXL 200 MIG -pistoolin, täydellisen puikkohitsaus- ja maadoituskaapelisarjan (3 metriä), 4,5 metrin pikaliittimellä koneeseen liitettävän kaasuletkun, 200 mm Aristorod 12.50 0,8 mm:n lankakelan ja virtasuuttimen sekä syöttörullat 0,6–1,0 mm:n langalle.

"Rebel EMP 215ic on markkinoiden uskomattomin kaikkeen hitsaukseen soveltuva joka paikan kone. Käyttäjien on itse koettava tämä kone uskoakseen, miten hyvä se todella on", sanoo Martin Freibergs, Product Business Manager – Arc Equipment, ESAB Europe. Rebel tarjoaa erinomaisen valokaaren useampaan prosessiin, koska olemme parannelleet sellaisten teollisuuskoneiden kuin Warrior™ ja Aristo® ohjausalgoritmeja, keränneet palautetta tosielämän hitsaajilta ja sitten huomioineet saamamme tiedot Rebelin suunnittelussa."

Ohjausjärjestelmistä älykkäin

Euroopan markkinoilla myytävän Rebelin käyttöliittymässä voi valita 22 kielen välillä. Ohjausnäyttö sisältää kiinteän kuvitusta ja tekstiä sisältävän käyttöoppaan, joka auttaa hitsausprosessin valmistelussa, kuten hitsaus- ja maadoituskaapelien kytkemisessä oikeisiin liittimiin, sekä kulutusosien tilaamisessa. Käyttäjä voi valita näytöstä hitsaustilan sekä määrittää kaikki toiminnot ja hallita niitä.

Rebelin sMIG ("smart MIG") -toiminnolla käyttäjät aloittavat MIG-hitsauksen määrittämällä materiaalin paksuuden ja valitsemalla langan halkaisijan. Rebel mukautuu automaattisesti kaikkiin tavallisiin teräksen, ruostumattoman teräksen, kromi-moly- ja alumiinin lisäaine/suojakaasuyhdistelmiin ja tuottaa vakaan MIG-valokaaren. sMIG-tilassa käyttäjät voivat hitsata paksumpaa tai ohuempaa materiaalia lisäämällä tai vähentämällä langansyöttönopeutta sekä nostamaan tai tasoittamaan hitsikupua lisäämällä tai vähentämällä jännitettä ("trimmaus"). Hitsaajat voivat myös säätää induktanssia hienosäätääkseen valokaaren vakautta ja vähentääkseen roiskeita. Käyttäjien säätäessä yhtä parametria sMIG säätää automaattisesti muut parametrit pitääkseen MIG-valokaaren vakaana.

Eksklusiivisisten kiinteiden algoritmien avulla sMIG seuraa käyttäjän tekniikkaa ja sopeuttaa MIGin syöttöä jatkuvasti vakaan valokaaren ja erinomaisen, toistettavan hitsisauman tuottamiseksi. "sMIG vie älylaitteiden älykkyyden alalla ennennäkemättömälle tasolle", sanoo Freibergs. "Kokeneet hitsaajat pääsevät aloittamaan tuotannon nopeammin ja aloittelijat aloittavat laadukkaan hitsisauman tuoton pienemmässä ajassa. sMIG-ominaisuus poistaa epäilyt asetuksista, joten käyttäjät voivat keskittyä hyvään hitsauspistoolin käyttötekniikkaan. Rebel antaa käyttäjille itseluottamusta, jotta he voivat hitsata missä tahansa tällä hitsausvalmiilla paketilla."

Jotkut hitsaajat käyttävät mielellään perinteistä MIG- ja täytelankahitsausta. Rebel auttaa esiasetuksien avulla langan syöttönopeuden ja jännitteen säädössä sekä ryömintäaloitusnopeuden valinnassa, jälkipaloajan säädössä ja ajastuksen ohjelmoinnissa piste- ja jaksohitsauksessa. Hitsattaessa käyttöpaneelin näyttö muuttuu näyttämään virran ja jännitteen.

Koska eri tyyppiset hitsauspuikot vaativat erilaista säätöä, Rebel auttaa käyttäjiä optimoimaan suorituskyvyn valitsemalla kahden asetuksen välillä: selluloosapuikot (E6010, E6011) ja kaikki muut puikot (E70XX, E308, E309, E316). Tulosta voidaan hienosäätää edelleen säätämällä kaaripainetta ja kuumasytytystä.

TIG-hitsauksessa (samoin kuin MIG-hitsauksessa) käyttäjät voivat valita 2T- tai 4T-liipaisintoiminnon; 2T vakiokäytössä ja 4T käden väsymistä vähentävää pitotoimintoa tarvittaessa.


Kaksi Rebel-mallia

ESABilla on tarjolla kaksi Rebel-mallia. Rebel EMP 215ic tarjoaa kaikki yllä luetellut ominaisuudet. Rebel EM 215ic tarjoaa MIG-, sMIG- ja täytelankahitsauksen sisältäen perinteisemmän, digitaalisilla mittareilla varustetun käyttöpaneelin (tulossa pian).

ESAB on johtava hitsaus- ja leikkausalan toimittaja. Hitsaus- ja leikkausprosesseista sekä uraauurtavista mekaanisen leikkauksen ja automaation ratkaisuista tunnettu ESAB tarjoaa hitsauslisäaineita, -laitteita ja -varusteita asiakkaille ympäri maailmaa.

ESAB Rebel EMP 215ic sisältää sellaisia innovatiivisia tekniikoita kuin sMIG (”smart MIG”) -käyttöpaneelit edistyneellä LCD/TFT-tekniikalla. Teollisuuskäyttöön tarkoitettuja inverttereitä vastaavat monimenetelmäominaisuudet.

x
x

x

Loading..